Home / Kultura / Počinje novi ciklus kurseva rukotvorina i turskog jezika u Mostaru

Počinje novi ciklus kurseva rukotvorina i turskog jezika u Mostaru

Mostar Yunus Emre Enstıtüsü i Centar za edukativne kurseve i umjetnost KAYMEK vrše upis novih članova na besplatne kurseve rukotvorina, saopćeno je iz ovog instituta.

Prijave  se vrše u prostorijama  Mostar Yunus Emre Enstitüsü ( na adresi Maršala Tita 162, 88000 Mostar) prilikom čega je potrebno popuniti aplikaciju (potrebna lična karta).

U novom ciklusu kurseva će se otvoriti kursevi ebru umjetnosti, pečvorka, keranja i kaligrafije.

Kursevi će se održavati dva do tri puta sedmično u zgradi Mostar Yunus Emre Enstitüsü. Svi polaznici kurseva rukotvorina ostvaruju pravo na popust od 50% prilikom upisa na kurs turskog jezika, saopćeno je iz Yunus Emre Instituta Mostar.

Detaljnije informacije možete dobiti na broj tel. 036-551-789, navodi se u saopćenju.

 

Institut Yunus Emre počinje i sa novim ciklusom certificiranih kurseva turskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti svakim radnim danom od 10:00 do 17:00h na adresi Maršala Tita 162. Za one koji posjeduju predznanje iz turskog jezika organizovat će se ispit za određivanje stepena znanja, od 25.09 do 27.09.2017. godine.

Učenici osnovnih i srednjih škola, studenti Odsjeka za turski jezik i književnost i polaznici KAYMEK kurseva imaju pravo na popust od 50%. Svi studenti univerziteta u Mostaru imaju pravo na popust od 25%.

Kursevi traju 3 mjeseca u toku kojih će se održati ukupno 72 časa.

Cijena (bez popusta): Kurs 100 KM, knjige 20 KM, saopćeno je iz Instituta Yunus Emre.

 

 

(Mostarski.ba)

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail