Home / BiH / Poziv školarcima da se prijave na takmičenje “Lajk za naučnu ekipu”

Poziv školarcima da se prijave na takmičenje “Lajk za naučnu ekipu”

I ove godine, naučnik i zaljubljenik u prirodne nauke profesor Atom u naučnik i zaljubljenik u prirodne nauke poziva sve školarce od 13 do 19 godina u Bosni i Hercegovini, koji vole istraživati, zabaviti se i raditi u timu, da se prijave na takmičenje “Lajk za naučnu ekipu”.

Takmičenje “Lajk za naučnu ekipu” se organizuje kao jedna od aktivnosti u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj” koji u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske , u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskih ministarstava prostornog uređenja, kantonalnih ministarstava, te drugim partnerima.

Kako naglašavaju organizatori  učešćem u takmičenju osim što ćete usvojiti nova znanja, imate priliku osvojiti i vrijedne nagrade. U toku nastave ili u slobodno vrijeme zajedno sa prijateljima iz škole kreirajte naučni projekat iz oblasti pametne upotrebe energije i korištenja obnovljivih izvora energije, koji možete prijaviti do petka 17.11.2017. godine.

Takmičenje “Lajk za naučnu ekipu” ima za cilj da motiviše i podstakne mlade da pametno koriste energiju, te da predstave svoje ideje i projekte kojima se doprinosi efikasnijem korištenju energije, uštedama i zaštiti okoliša.

Autore najzanimljivijih radova očekuje javna prezentacija projekta, ali i pokloni iznenađenja, ističu organozatori. Više informacija i pravila takmičenja mogu se naći na linku https://www.facebook.com/notes/profesor-atom/pravila-takmi%C4%8Denja-lajk-za-nau%C4%8Dnu-ekipu/700650736795176/

Takmičenje započinje 06.10.2017. i traje do 17.11.2017. godine (do 23:59 h).

(Mostarski.ba)

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail