Home / SciTech / Pravila koja će produžiti život vaših mobitela

Pravila koja će produžiti život vaših mobitela

Životni vijek mobilnih uređaja znatno je smanjen konstantnim napretkom tehnologije, koja je često krhka i svakodnevno viđamo uređaje koji su lomljivi.

Ipak, postoje mnoga rješenja kako da svoj smartphone sačuvate od brojnih oštećenja, a uz samo tri jednostavna pravila možete biti sigurni da će trajati duže, prenosi Tportal.

1. Vaš uređaj neće pretrpjeti štetu ako ostane priključen na na punjač
Mnogi korisnici tvrde da je dostizanje punog kapaciteta pojedinih baterija štetno što je istina ukoliko imate baterije stare više od šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcioniše po principu broja punjenja, što znači da bez bojazni možete da ga ostavite priključenog na punjač tokom noći.

2 Izbjegavajte pregrijavanje
Kada je riječ o opasnostima u vezi sa prenosivim uređajima, ne postoji veća od pregrijavanja (konkurišu joj jedino gravitacija i voda). Držite svoj telefon što dalje od sunca i izvora toplote. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i u pojedinim slučajevima može da dovede do oštećenja samog uređaja.

3. Koristite zaštitnu masku
Ovo pravilo je jedan od osnovnih principa očuvanja vašeg mobilnog uređaja. Razmislite: ako ste za smartfon ili tablet dali nekoliko stotina eura, nekoliko dodatnih maraka neće biti problem, s obzirom na to da maske koštaju manje od zamjene napuklog ekrana. Ovog savjeta ćete se sjetiti svaki put kada vam telefon “radosno” odskoči o keramičke pločice ili vam ispadne iz džepa tokom vožnje biciklom.

(Agencije)

Facebooktwittergoogle_plusmail