Home / BiH / Predsjedništvo BiH: Glavne teme evropske integracije i uslovi za MAP

Predsjedništvo BiH: Glavne teme evropske integracije i uslovi za MAP

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će, između ostalog, razmatrati Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, te Izvještaj o realizaciji aktivnosti vezanih za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP).

Članovi Predsjedništva će raspravljati i o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o kreditu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt jačanja bankarskog sektora, te Sporazumu o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara i Vlade Narodne Republike Kine.

Također, razgovarat će i o Sporazumu o finansiranju za program Interreg V-B Jadransko-jonski između EU, BiH i Italije.

Na sjednici će biti riječi i o Memorandumu o razumijevanju između Republike Hrvatske, BiH i Crne Gore o provođenju “Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014. – 2020 te prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Islamske Republike Pakistan u borbi protiv međunarodnog kriminala, terorizma, ilegalne trgovine narkoticima i organiziranog kriminala.

(BHRT)

Facebooktwittergoogle_plusmail