Home / Kultura / Predstava „Soboslikar“ odgođena za sutra

Predstava „Soboslikar“ odgođena za sutra

Predstava “Soboslikar” odgođena je za sutra saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar, te će biti izvedena sutra u 20:00 sati u ovom pozorištu.

Riječ je modernoj, laganoj komediji, rađenoj prema dramskom tekstu Donalda Churchilla, saopćeno je iz ovog pozorišta.

Šta se događa kad pomislimo da nas neko vara? Ili da mi nekoga varamo? A lažemo li? Ikada ili baš nikada? Glumimo li i jesmo li sretni ili smo cijeli život u potrazi za srećom? Sve to otkrivaju nam naši likovi na sceni.

Ansambl Narodnog pozorišta Mostar gostovao je i u Sarajevu s predstavom “Hotel Plaza”, u konkurenciji za nagrade prvog regionalnog festivala pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva”. Tekst Neila Simona režirao je Admir Glamočak.

U komediji o starenju, ispunjenju snova, našim željama i nadama, temama tako jednostavnim, svima bliskim i prepoznatljivim, glume Admir Glamočak, Jasna Žalica, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević. Glumica Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” osvojila glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festvalu komedije “Mostarska liska”. Publika je glumce nagradila velikim pljeskom, a nakon izvedbe održan je i okrugli sto, koji vodi prof. Almir Imširević. O predstavi su govorile glumice Jasna Žalica i Maja Zećo te reditelj i glumac Admir Glamočak.

Mostarska publika će ovu hit predstavu moći pogledati sljedećeg mjeseca na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.
Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni pozorišta. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar, dodaje se u saopćenju.

 

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail