Home / Biznis / Profesor Atom uz VR igrice nas uči o uštedi energije i zaštiti okoline

Profesor Atom uz VR igrice nas uči o uštedi energije i zaštiti okoline

U okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“ sutra će ispred tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, u periodu od 19:00 do 22:00 sata, biti organizovan zabavno-edukativni događaj za mlade i odrasle, na kojem će profesor Atom, zaštitno lice kampanje „Lajk za pametnu energiju“ podijeliti posjetiocima savjete o uštedi energije kao i super nagrade.

Uz pomoć „Virtual Reality“ – VR igrice, posjetioci će moći zakoračiti u virtuelni svijet i na posve drugačiji način saznati više o energetskoj učinkovitosti, pokazati koliko već znaju, te otkriti nove načine uštede energije u svakodnevnom životu.

Naučnik i zaljubljenik u prirodne nauke profesor Atom, u okviru ove kampanje putuje širom Bosne i Hercegovine, njegova misija je da mladi i odrasli, usvoje nova znanja o značaju energetske učinkovitosti i pametne upotrebe energije kako bi očuvali okoliš.

Kampanja „Lajk za pametnu energiju” se realizuje u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj” koji u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima, te drugim partnerima.

Projekt „Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj stvoriti uslove za investicije u projekte energetske učinkovitosti, povećati broj „zelenih radnih mjesta“, te doprinijeti razvoju tržišta što vodi ka privrednom rastu i razvoju BiH.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail