Home / Foto / Promovisan “Mostarski.ba”

Promovisan “Mostarski.ba”

U mostarskom Centru za kulturu jutros je promovisan internet portal ove institucije kulture.

Na pres konferenciji , koja je upriličena tim povodom, direktor Centra Senad Suljić rekao je da je ovo još jedan u nizu projekata , koje ova institucija realizuje.

Podsjetio je da Centar za kulturu grada Mostara više od dvije decenije, preciznije 23. godinu zaredom obogaćuje kulturnu scenu u našem gradu.

Međutim, osim što organizuje kulturna dešavanja, svojim sugrađanima nizom aktivnosti pruža mogućnost edukacije i obrazovanja, ali i informisanja.

“Škole stranih jezika , računara, škole plesa, manekenstva, zatim novinarske, likovne, muzičke i teatarske radionice, samo su dio onoga što je ovaj Centar ponudio našim sugrađanima”, naglasio je Suljić.
Dodao je da od 2001. godine ovdje djeluje i kamerna teatarska scena, na kojoj je Centar publici predstavio na desetine projekata vlastite produkcije, ali i gostujuće teatarske projekte .
Podsjetio je da pri Centru za kulturu djeluje i bezbroj puta nagrađivani Plesni studio MO-STARS, kojeg svih ovih godina vodi naša neumorna koreografkinja Nataša Jekić.

“Bitan projekat Centra je i Omladinski radio X, koji će u novembru obilježiti 20.-u godišnjicu postojanja.
Od radija koji je prvenstveno bio namjenjen mlađoj populaciji, Radio X je izrastao u radio za sve građane”, rekao je direktor Centra za kulturu grada Mostara, dodajući

“Sada pravimo korak dalje . Centar za kulturu grada Mostara krenuo je u novi projekat : pokrenut je internet portal, čime pratimo svjetske trendove , te publici kojoj je internet sve više izvor informacija želimo oigurati servis na kojem će naći sve relevantne informacije o Mostaru i one koje se direktno ili indirektno odnoe na Mostar”, naglasio je Suljić.

Urednica portala Mostarski.ba Senada Malanović, rekla je da je Mostarski.ba internet portal koji će, kao što mu ime kaže, informisati prvenstveno o mostarskim temama. “To je portal za Mostar, koji će najviše govoriti o zbivanjima u Mostaru”, naglasila je Malanović.

Dodala je da će s obzirom da je riječ o internet portalu institucije kulture, pratiti i svoje čitaoce informisati prvenstveno o kulturnim dešavanjima u gradu.

“Pored aktivnosti i programa koje nudi Centar za kulturu, pratit ćemo i sva ostala kulturna zbivanja. Ali ne samo kulturna. Izvještavat ćemo i o svim ostalim aktuelnim i zanimljivim mostarskim temama”, rekla je Malanović.
Dodala je da se spoj iskustva i mladosti uvijek pokazao kao dobitna kombinacija, izrazivši nadu da će se to potvrditi i kad je Mostarski.ba u pitanju.

(Mostarski.ba)

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail