Home / Kultura / Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend 6. juna u Sarajevu

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend 6. juna u Sarajevu

Rade Šerbedžija, slavni pozorišni i filmski glumac, uz pratnju Zapadnog kolodvor benda, nastupit će 6. juna u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo.

Nakon brojnih rasprodanih koncerata u regiji, Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend upravo su se vratili sa uspješne trinaestodnevne turneje u Švedskoj gdje su nastupali u impozantnim teatarskim prostorima u Goteborgu, Kristianstadu, Kalmaru, Ljungbyu, Malmu, Vaxju i Stockholmu.

Koncert u Sarajevu biće prilika i za promociju aktuelnog dvostrukog CD i DVD izdanja “Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015”, koji je po mišljenju struke jedan od najboljih koncertnih albuma objavljen prošle godine, a bio je i nominiran u kategoriji “Najboljeg albuma zabavne glazbe“ na dodjeli nagrada Porin.

Karakterističan vokal, interpretacija i boemska karizmatičnost koju Šerbedžija prenosi u svojim pjesmama i izvanredan bend koji muzički upotpunjuje njegove vokalne stilizacije dovoljan su razlog da dođete 6. juna u BKC u Sarajevu i provedete nezaboravno veče ispunjeno posebnim emocijama.

(Klix)

Facebooktwittergoogle_plusmail