Home / Kultura / Radionica za pripremu projekata-Kreativna Evropa
foto:www.mostarski.ba

Radionica za pripremu projekata-Kreativna Evropa

Radionica za pripremu projekata kulturne saradnje u okviru Programa „Kreativna Evropa“ (Creative Europe), će se održati danas u 11:00 sati u Centru za kulturu grada Mostara, u organizaciji Deska Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina, saopćili su organizatori.

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina je koordinacijsko tijelo za Program Creative Europe formirano sredinom 2015. godine. Sačinjavaju ga dvije organizacije: AKCIJA iz Sarajeva (zadužena za potprogram KULTURA) i Vizart iz Banjaluke (zadužen za potprogram MEDIA).

Radionicu će voditi Aida Kalender, voditeljica Deska Kreativna Evropa BiH i stručnjakinja za menadžment u kulturi. Kroz prezentaciju Programa i razgovor će prenijeti potrebna praktična znanja kulturnim radnicima kako bi se ojačali kapaciteti za pisanje uspješnih aplikacija za EU program Kreativna Evropa te predstavio rad i dostignuća iz oblasti muzike, plesa, teatra, muzeologije, vizuelnih umjetnosti te kreativnih i kulturnih industrija publici iz cijele Evrope.

„Kreativna Evropa“ je program Evropske komisije za podršku i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Cilj organizacije Radionice je promocija Programa Kreativna Evropa i predstavljanje različitih mogućnosti za ustanove i organizacije u Bosni i Hercegovini za kandidovanje projekata na otvorene pozive za projekte u okviru ovog EU Programa. Info dan je posvećen predstavnicima svih ustanova i organizacija u kulturi iz Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, javnim ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva koje se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umjetnicima.

Suorganizatori radionice su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Odjel društvenih djelatnosti Grada Mostara i Desk Kreativna Evropa BiH.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail