Home / Mostar / Saobraćaj preko Titovog mosta od ponedjeljka

Saobraćaj preko Titovog mosta od ponedjeljka

U ponedjeljak, 16. oktobra ove godine očekuje se ponovno uspostavljanje saobraćaja preko mosta maršala Tita, a u srijedu počinju radovi na tri lokacije u Ulici maršala Tita, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

“Sva gradilišta na desnoobalnom kolektoru su ugašena, izuzev gradilišta na izgradnji izljevnog kanala kišnog preljeva III kod mosta M. Tita (hotel Bristol). Okončanjem ovih radova, odnosno normalizacijom saobraćaja u Ulici Mostarskog bataljona, stvaraju se pretpostavke za nastavak izgradnje glavnog lijevoobalnog kanalizacionog kolektora lociranog duž Ulice maršala Tita. Očekujemo uspostavu saobraćaja preko mosta maršala Tita u ponedjeljak 16. 10. 2017.godine”, navodi se u saopćenju.

U srijedu, 18. 10. 2017. godine, počinju radovi na tri lokacije u ulici maršala Tita i to na autobuskoj stanici – raskrsnica ulica maršala Tita i Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak); na Lučkom mostu – park Alekse Šantića, te na lokalitetu uz Šehitluke, ispod raskrsnice ulica maršala Tita i Mala tepa.

“Obavještavaju se građani da od srijede 18. 10. 2017. godine stupa na snagu izmijenjeni režim saobraćaja u Ulici maršala Tita i to potpuna obustava saobraćaja od Lučkog mosta do parka A. Šantića, te od raskrsnice Ulice maršala Tita sa Ulicom Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobuska stanica); dvosmjerni režim saobraćaja u Ulici maršala Tita za vozila do 3,5 tone uspostavlja se na dionici od raskrsnice sa Ulicom Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Narodnog pozorišta, odnosno raskrsnice sa ulicom Šerifa Burića.

Iz ovog razloga neće biti dopušteno parkiranje vozila na ovoj dionici Ulice maršala Tita. Taksi stajalište broj 8 kod Šehitluka izmješta se na lokaciju taksi stajališta broj 9 kod bivše robne kuće Razvitak”, stoji u informaciji i dodaje se da se normalizacija saobraćaja u Ulici maršala Tita očekuje u maju 2018. godine, saopćeno je.

(Mostarski.ba)

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail