Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 10.1.2018.

Servisne informacije za 10.1.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 7:00 sati izmjereno 14 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1005 hPa, relativna vlažnost vazduha 73%. Puše vjetar zapadnog smjera brzinom 1 m/s. Oblačno je.

Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Krajini, na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima padavina će biti u većini područja, osim u Krajini. Očekivana količina padavina u toku 24 h: u Krajini, lokalno na zapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 40, ponegdje i do 50, a u ostatku zemlje od 2 do 10, ponegdje do 15 l/m2. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Prije podne u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima povremeno i jako jugo. Najviša dnevna od 7 do 13, na jugu od 11 do 16 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza
Ciklonska aktivnost iznad naše zemlje, negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropati imat će izraženije tegobe vezane za njihove bolesti.

Stanje na putevima
Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Bihać-Bosanska Krupa i Bihać-Cazin-Velika Kladuša.Na povremene jake udare vjetra upozoravamo u zapadnim krajevima naše zemlje.Intenzitet saobraćaja pojačan je u jutarnjim satima, posebno na dionicama u gradskim centrima. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je zimska oprema zakonski obavezna. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar javljeno je kako je vodoopskrba uredna.

Iz EP HZHB i EP BiH najavljena je uredna elektroopskrba.

Gradske službe
Vatrogasci su imali intervenciju od 20:55 do 21:55 sati u Bijelom polju gdje je gorio otpad i stari namještaj.

Na području HNK registrirana su 3 KD-a (kazne na djela): 1KD Teška krađa, 1 KD nasilje u porodici, 1 KD Razbojništvo.

Registrovane su 3 saobraćajne nesreće sa materijalnom štetom, u kojima je 1 lice  zadobilo lakše fizičke povrede.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.1. do 31.1. 2018. godine je apoteka „Europharm“ u Ulici Mostarskog bataljona bb. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail