Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 11.1.2018.

Servisne informacije za 11.1.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 7:00 sati izmjereno 09 °C. Atmosferski pritisak iznosi 998 hPa, relativna vlažnost vazduha 95%. Puše vjetar brzinom 2 m/s. Oblačno je.

Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, povremeno i ponegdje, sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom. Na sjeveroistoku Hercegovine, prije podne slaba kiša. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 4 do 9, na jugu zemlje od 9 do 13 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura oko 6 °C.

Biometeorološka prognoza
Tmurno vrijeme sa padavinama, izraženijim u južnim i jugozapadnim područjima uzrokuje nepovoljne biometeorološke prilike, što će uzrokovati pojačane tegobe, osobito kod reumatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Izvjesno olakšanje nastupit će okretanjem vjetra na sjeveroistočni, i postupni pad temperatura zraka, koje će i dalje biti iznad prosjeka, ali primjerenije ovom dijelu godine.

Stanje na putevima
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a na brojnim dionicama učestali su odroni. Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. Izdvajamo pojedine dionice uz rijeke: Unu, Lašvu i Bosnu, zatim šire područje Banja Luke, Prijedora, Zvornika i Foče, kao i područje Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno). Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Najavljen je početak radova na polaganju kablova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (tunel Lendava-motel Lendava). Mehanizacija će zauzeti jednu traku, tako da će vozila saobraćati usporeno.

Danas počinju radovi na deminiranju terena na magistralnom putu M-18 kod mjesta Olovske Luke, zbog čega se od 08 do 15 sati mogu očekivati povremene obustave saobraćaja.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar javljeno je kako je vodoopskrba uredna.

Iz EP HZHB i EP BiH najavljena je uredna elektroopskrba.

Gradske službe
Vatrogasci su imali intervenciju u Čapljini od 09:00 do 11:00 sati u staračkom domu gdje je uklonjen ostatak srušenog zida.

Na području HNK registrirano je 6 KD-a (kazne na djela): 2KD Teška krađa, 1 KD Nanošenje TTO (Teških tjelesnih ozljeda) 1 KD Razbojništvo, 1 KD Ugrožavanje sigurnosti, 1 KD Oštećenje tuđe stvari

Registrovano je 10 saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom, u kojima su 3 lica zadobilo lakše fizičke povrede.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.1. do 31.1. 2018. godine je apoteka „Europharm“ u Ulici Mostarskog bataljona bb. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail