Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 11.11.2017.

Servisne informacije za 11.11.2017.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 8:00 sati izmjereno 8 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1005 hPa, relativna vlažnost vazduha 92%. Puše sjeveroistočni vjetar brzinom od 2 m/s. Umjereno je oblačno.
Vrijeme BiH
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne tijekom cijelog dana su mogući slabiji kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha između 9 i 15°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada bez izrazitih promjena tokom dana i sa još uvijek prikladnim temperaturama, tmurno vrijeme će loše djelovati na opštu sliku. Povećana naoblaka i povremene slabije padavine, uz mjestimično jaču južinu, uzrokovaće kod meteoropata reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja i nesanice.

Stanje na cestama
Vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je iz BIHAMK-a. Izdvajaju autoput A-1 Zenica jug-Tarčin, zatim magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve uz rijeke: Savu, Lašvu, Drinu i Bosnu, te dijelove Kantona Sarajevo.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

 

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na mogućnost odrona zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navodi se u saopćenju.

Snabdijevenost strujom i vodom Mostar
Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih isključenja, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar.

Napajanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar u protekla 24 sata nisu imali intervencija.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona  u protekla 24 sata evidentirano je 12 krivičnih djela od čega jedna teška krađa, četiri krađe, tri krivična djela oštećenje tuđe stvari, jedan napad na službenu osobu i tri krivična djela koja se vode pod ostalo. Dogodilo se deset saobraćajnih nesreća, jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede. Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

Jutros nismo dobili informaciju iz mostarskih porodilišta.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.11. do 30.11. 2017. godine je apoteka „Mopharm“ u Ulici Gojka Vukovića br. 34.
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail