Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 11.2.2018.

Servisne informacije za 11.2.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 8:00 sati izmjereno 6°C. Atmosferski pritisak iznosi 994 hPa, relativna vlažnost vazduha 51%. Puše istočni vjetar brzinom 6 m/s. Pretežno je oblačno.
Vrijeme BiH
Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno. Prije podne slab snijeg će padati u u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Od večernjih sati postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će oslabiti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura vazduha između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Slično kao i prvog dana vikenda. Uz hladno vrijeme i povremene padavine, te relativno nepovoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Drugi dio dana će biti nešto ugodniji, sa povremenim sunčanim intervalima.

Stanje na putevima
Snježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, saopćeno je iz BIHAMK-a. Izdvajaju magistralne puteve: Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Sarajevo-Kladanj (Nišići i Karaula), Sarajevo-Konjic (Ivan Sedlo), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Bugojno-Kupres-Šujica .

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Vozače upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajaju dionice: Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navodi se u saopćenju.

Snabdijevenost strujom i vodom Mostar
Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar.

Napajanje grada i prigradskih naselja električnom enenrgijom tokom dana uredno, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su u protekla 24 sata imali četiri intervencije.
Od 17:11 do 18:00 sati, u Dračevicama gorio otpad.
Od 18:15 do 20:15 sati,u Opinama gašenje zapaljenog dimnjaka.
Od 20:00 do 20:30 sati,u Rodoču gašenje zapaljenog dimnjaka.
Od 23:17 do 23:30 sati, uklanjanje betonske ploče u ulici kneza Domagoja.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u protekla 24 sata evidentirano je pet krivičnih djela, od čega dvije teške krađe, jedna krađa, jedno nasilje u porodici i jedno ugrožavanje sigurnosti. Dogodilo se devet saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe zadobilo lakše tjelesne povrede. Evidentirana su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, saopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.2. do 28.2. 2018. godine je apoteka „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail