Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 12.1.2018.

Servisne informacije za 12.1.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 6:00 sati izmjereno 10 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1003 hPa, relativna vlažnost vazduha 57%. Puše vjetar brzinom 3 m/s.

Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Hercegovini postupno smanjenje oblačnosti. U Bosni povremeno i ponegdje sa slabom kišom, a ponegdje na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

Biometeorološka prognoza
Nepovoljne biometeorološke prilike će u drugom dijelu dana biti slabije izražene, osobito u Hercegovini. Stoga će se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata umanjiti sa odmicanjem dana

Stanje na putevima
Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Olovo, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, kao i puteve na širem području Goražda i Bihaća. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na mjestimičnu poledicu upozoravamo na putnom pravcu Bugojno-Koprivnica-Kupres. Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i na ostalim putevima u planinskim predjelima, a pažnju skrećemo i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na polaganju kablova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (tunel Lendava-motel Lendava) mehanizacija će zauzeti jednu traku (od postojeće tri), tako da će vozila saobraćati usporeno. Povremene obustave saobraćaja mogu se očekivati od 08 do 15 sati na magistralnom putu M-18 kod mjesta Olovske Luke, a razlog su radovi na deminiranju terena.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar javljeno je kako je vodoopskrba uredna.

Iz EP HZHB i EP BiH najavljena je uredna elektroopskrba.

Gradske službe
Vatrogasci su imali intervenciju u ulici M.Tita od 15:15 do 16:30 gdje su otvarali stan. U Konjicu od

Registrovana su 2 KD -a (kaznena djela) : 1KD OTS (oštećenje tuđe stvari) i 1 KD Laka tjelesna ozljeda. Registrovana su 2 slučaj a narušavanja JRiM (javnog reda i mira). Registrovane su 6 SN (saobraćajnih ne sreća) sa MŠ (materijalnom štetom) u kojima je 1 lice zadobilo LTO (lake tjelesne ozljede)

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.1. do 31.1. 2018. godine je apoteka „Europharm“ u Ulici Mostarskog bataljona bb. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail