Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 12.10.2017.

Servisne informacije za 12.10.2017.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 9:00 sati izmjereno 13 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1014 hPa, relativna vlažnost vazduha 88%. Puše sjeveroistočni vjetar brzinom od 2 do 3 m/s. Sunčano je.
Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove Bosne, veći dio prijepodneva, sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature vazduha od 18 do 24 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Uz prohladne jutarnje sate, moguća je i pojava magle po kotlinama, što će uzrokovati manje poteškoće osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati i biće ugodnije uz porast temperatura vazduha.

Stanje na cestama
Magla i niska oblačnost ovoga jutra mjestimično smanjuju vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je iz BIHAMK-a. Posebno izdvajaju puteve na području sjeverne i sjeverozapadne Bosne, te djelove kantona Sarajevo. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj u ulici Mostarskog Bataljona na dionici most Musala – raskrsnica ulica Adema Buća i Alekse Šantića.

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje, navodi se u saopćenju.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćili su iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar.

Napajanje grada i prigradskih naselja eletričnom energijom uredno, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar u protekla 24 sata nisu imali intervencija.

Na području Policijske uprave Mostar u protekla 24 sata evidentirana su tri krivična djela koja se vode pod ostalo. Dogodile su se tri saobraćajne nesreće, u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Evidentirano je pet slučajeva narušavanja ajvnog reda i mira.

U mostarskim porodilištima u protekla 24 sata rođeno je šest beba tri dječaka i tri djevojčice.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.10. do 31.10. 2017. godine je apoteka „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32.
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail