Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 12.11.2017.

Servisne informacije za 12.11.2017.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 9:00 sati izmjereno 12 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1002 hPa, relativna vlažnost vazduha 99%. Puše sjeverni vjetar brzinom od 1 m/s. Pretežno je oblačno.
Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana slaba i povremena kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana ili u večernjim satima u Hercegovini, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne, očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, južni u jugozapadni. U večernjim satima jaki udari vjetra u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature vazdiha od 3 do 9, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 11 do 17, na jugu do 19 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, a sa dolaskom noći pogoršaće se u cijeloj zemlji.

Stanje na putevima
Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je iz BIHAMK-a. Posebno izdvajaju puteve u dolinama rijeka: Bosne, Drine i Neretve. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići) saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navodi se u saopćenju.

Snabdijevenost strujom i vodom Mostar
Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih isključenja, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar.

Napajanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar u protekla 24 sata imali jednu intervenciju.
Od 14:56 do15:26 sati u Ulici kralja Tomislava, otvaranje stana.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u protekla 24 sata evidentirano je 8 krivičnih djela od čega jedna teška krađa, tri krađe, jedno krivično djelo oštećenje tuđe stvari i tri krivična djela koja se vode pod ostalo. Dogodilo se deset saobraćajnih nesreća, pet osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede. Evidentirana su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Jutros nismo dobili informaciju iz mostarskih porodilišta.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.11. do 30.11. 2017. godine je apoteka „Mopharm“ u Ulici Gojka Vukovića br. 34.
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail