Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 13.1.2018.

Servisne informacije za 13.1.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 7:00 sati izmjereno 9 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1005 hPa, relativna vlažnost vazduha 57%. Puše vjetar brzinom 5 m/s. Pretežno je vedro.

Vrijeme BiH
Danas će na jugozapadu Bosne i u Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno, ponegdje i povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 5 °C.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. Pri tome će u Hercegovini i na jugozapadu zemlje biti ugodnije, dok će u unutrašnjosti, naoblaka i povremene padavine loše uticati na hronične bolesnike i meteoropate.

Stanje na putevima
Na putnim pravcima: Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj, Bugojno-Novi Travnik i Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Na mogućnost poledice upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U zapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je zimska oprema zakonski obavezna.

Danas od 13 sati može se očekivati sporije saobraćanje na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze gradskim područjem grada Bihaća, zbog održavanja defilea motornih vozila.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Aktivirana su klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar javljeno je kako je vodoopskrba uredna.

Iz EP HZHB i EP BiH najavljena je uredna elektroopskrba.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.1. do 31.1. 2018. godine je apoteka „Europharm“ u Ulici Mostarskog bataljona bb. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail