Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 13.10.2017.

Servisne informacije za 13.10.2017.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 9:00 sati izmjereno 14 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1014 hPa, relativna vlažnost vazduha 83%. Puše sjeveroistočni vjetar brzinom od 2 do 5 m/s. Sunčano je.
Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature vazduha od 19 do 25 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će biti ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale.

Stanje na cestama
Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je i ovoga jutra smanjena zbog magle, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a. Posebno izdvajaju puteve uz Lašvu, Bosnu i Savu, kao i autoput A-1 Zenica-Tarčin, te magistralni put M-17 Konjic-Jablanica.

Iz bh. Auto-moto kluba upozoravaju na učestale sitnije odrone i savjetuju oprezniju vožnju.
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići, Drivuša i Konjic(kod mosta). Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije, navodi se u saopćenju.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Zbog radova na otklanjanju kvara u Franjevačkoj ulici, vode neće biti do 14:00 sati, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar .

Napajanje grada i prigradskih naselja eletričnom energijom uredno, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su u protekla 24 sata imali dvije intervencije.
Od 11:00 do 11:30 sati, u Ulici kralja Tomislava (Mahe Đikića i Avenija) gorio podrum.
Od 16:45 do 17:50 sati, u Ilićima, gorjela trava i otpad.

Na području Policijske uprave Mostar u protekla 24 sata evidentirana su tri krivična djela od čega dvije krađe i jedno nasilničko ponašanje. Dogodilo se šest saobraćajne nesreća, u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

U mostarskim porodilištima u protekla 24 sata rođeno je osam beba pet dječaka i tri djevojčice.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.10. do 31.10. 2017. godine je apoteka „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32.
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail