Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 13.2.2018.

Servisne informacije za 13.2.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 9:00 sati izmjerena 4 °C. Atmosferski pritisak iznosi 997 hPa, relativna vlažnost vazduha 96%. Puše sjeveroistočni vjetar brzinom od 4 do 7 m/s. Oblačno je sa kišom.
Vrijeme BiH
Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje padaće snijeg ili susnježica. Na jugu će padati kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog azvoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti slabijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. Osjet hladnoće postepeno će se pojačavati.
Stanje na putevima
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a zbog novih padavina i zasniježenog kolovoza, jutros se sporije saobraća na većini puteva u BiH. Posebno izdvajaju dionice koje prolaze preko planinskih prevoja.

Na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Bihać-Izačić obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila. Sporije se saobraća i na putnim pravcima: Sarajevo-Rogatica, Sokolac-Vlasenica, Trnovo-Foča, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Bugojno-Prozor, Posušje-Mesihovina, kao i na putevima na širem području Tomislavgrada i Bosanskog Grahova. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni.

Kako se navodi u saopćenju na putevima u južnim krajevima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar.
Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, dodaje se u saopćenju.

Snabdijevenost strujom i vodom Mostar
Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar.

Napajanje grada i prigradskih naselja električnom enenrgijom tokom dana uredno, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su u protekla 24 sata imali dvije intervencija.
Od 15:00 do 15:25 sati, u Ulici Hrvatske mladeži (Omladinska) gorio otpad.
Od 20:46 do 21:20 sati, na Tekiji, gorio otpad.

Na području Policijske uprave Mostar u protekla 24 sata evidentirana su dva krivična djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelsne povrede. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na Porođajnom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata rođeno je deset beba šest dječaka i četiri djevojčice, a na Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ u istom vremenkom periodu nije bilo novorođenčadi.

Dežurna apoteka

Dežurna apoteka u Mostaru od 1.2. do 28.2. 2018. godine je apoteka „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

 

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail