Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 14.1.2018.

Servisne informacije za 14.1.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 7:00 sati izmjereno 8 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1008 hPa, relativna vlažnost vazduha 63%. Puše vjetar brzinom 3 m/s.

Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša ili rosulja, a u Bosne, uglavnom, susnježica ili snijeg. Padavine mjestimične, povremene i slabog intenziteta. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Temperatura zraka između -1 i 2 °C.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološke prilike će biti povoljnije, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na niže temperature, neophodno je povesti računa o odgovarajućoj garderobi i zaštiti od hladnoće, naročito u jutarnjim satima.

Stanje na putevima
Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Aktivirana su klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar javljeno je kako je vodoopskrba uredna.

Iz EP HZHB i EP BiH najavljena je uredna elektroopskrba.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.1. do 31.1. 2018. godine je apoteka „Europharm“ u Ulici Mostarskog bataljona bb. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail