Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 14.2.2018.

Servisne informacije za 14.2.2018.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 7:00 sati izmjerena 3 °C. Atmosferski pritisak iznosi 999 hPa, relativna vlažnost vazduha 73%. Puše sjeveroistočni vjetar brzinom od 1 m/s. Pretežno je vedro.

Vrijeme BiH
Danas u Bosni oblačno vrijeme, sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Tmurno vrijeme negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i ne izlagati se jačim fizičkim naporima. U drugom dijelu dana opšta slika će se, usljed stabilnijeg vremena, postepeno popravljati.

Stanje na putevima
Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan na većini puteva u BiH. Niska temperatura doprinosi formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na magistralnim putevima M-16 Kupres-Šujica i M-15 Glamoč-Mlinište, pažnju skrećemo na mjestimične manje nanose snijega. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Konjic-Drežnica, Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Gradske službe
Iz JP-a EP BiH (Javnog preduzeća Elektro-privreda Bosne i Hercegovine) i iz JP EP HZHB (Javnog preduzeća Elektro-privreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne) izvještavaju da je snabdijevanje el. energijom uredno.

Planirani radovi na mreži:

Jablanica: U vremenu od 08:30 do 15:00 sati kratkotrajne manipulacije u užem centru Jablanice.

Mostar: Radovi u naselju Buna od 10:00 do 13:00 sati, te u dijelu ulica Avenija i Hrvatske mladeži od 09:00 do 10:00 sati.

Neum: Planirani su radovi na DV 10 kv u Hutovu ( Glumina) u vremenu od 09:00 do 13:00 sati.

Iz JP Vodovod Mostar (RJ 1 i RJ 2), izvještavaju da je snabdijevanje vodom uredno.

Planirani radovi: U ul. Put za Topli Do vršit će se radovi u vremenu od 08:00 do 11:00 sati.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.2. do 28.2. 2018. godine je apoteka „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32. Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail