Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 20.10.2017.

Servisne informacije za 20.10.2017.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 9:00 sati izmjereno 13 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1009 hPa, relativna vlažnost vazduha 94%. Puše sjeverni vjetar brzinom od 1 do 2 m/s. Pretežno je sunčano.
Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umejrenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, uglavnom jugozapadni. Dnevne temperature vazduha od 20 do 27 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bih.
Biometeorološka prognoza
Stabilnije vremenske prilike, sa više sunca i uz porast dnevnih temperatura, ugodno će djelovati na većinu stanovništva. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim i večernjim satima, obzirom da će biti hladnije u odnosu na ostatak dana. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Stanje na cestama
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna, danas od 08 do 18 sati najavljena je potpuna obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna i obratno.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije.

Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar izvještavaju da zbog radova u Ulici kralja Tomislava (Mahe Đikića i Avenije) vode neće biti danas od 8:00 do 14:00 sati.

Napajanje grada i prigradskih naselja električnom energijom tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su u protekla 24 sata imali dvije intervencije.
Od 16:45 do 17:45 sati, na Žovnici gorio otpad.
Od 19:15 do 19:40 sati, tehnička intervencija otvaranje stana u Ulici Stjepana Radića.

Na području Policijske uprave Mostar u protekla 24 sata nije bilo evidentiranih krivičnih djela. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, dvije osobe su zadobile teške i jedna osoba lakše tjelesne povrede. Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

U mostarskim porodilištima u protekla 24 sata rođeno je devet beba četiri dječaka i pet djevojčica.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.10. do 31.10. 2017. godine je apoteka „Lupriv“ u Ulici Stjepana Radića br. 32.
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail