Home / Servisne informacije / Servisne informacije za 6.11.2017.

Servisne informacije za 6.11.2017.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 9:00 sati izmjereno 13 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1000 hPa, relativna vlažnost vazduha 100%. Puše sjeverozapadni vjetar brzinom od 2 do 4 m/s. Oblačno je i pada slaba kiša.
Vrijeme BiH
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini sa kišom. U centralnim i sjevernim područjima Bosne slabe i mjestimične padavine, a na istoku i sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru Bosne sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugoistočni. U Hercegovini i na zapadu Bosne, povremeno, sa jakim udarima vjetra. Dnevne temperatura vazduha od 10 do 16°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Biometeorološka prognoza
Nestabilno vrijeme kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, problemi sa snom. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije.

Stanje na cestama
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a saobraća se po mokrim ili djelomično vlažnim cestama.

Zbog redovnog održavanja tunela „Gaj“, “Igman” i „Vis“ na autoputu A-1, večeras od 22 sata do 05 sati (07.11) bit će zatvorena dionica Sarajevo zapad- Tarčin, desna strana.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz bh. Auto-moto kluba izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, navodi se u saopćenju.

Snabdijevenost strujom i vodom Mostar
Zbog radova na izgradnji kolektora vode neće biti u vremenu od 08:00 do 15:00 sati u sljedećim ulicama: Osmana Đikića, Braće Lakišića – do broja 5, Braće Čišića, Drage Palavestre, Brkića, Bajatova, Šotrića i dio ulice Maršala Tit, od Karađozbegove do Dračine, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod Mostar.

Napajanje grada i prigradskih naselja električnom enenrgijom tokom dana uredno, nema planiranih radova, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

Gradske službe
Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su u protekla 24 sata imali dvije intervencije.
Od 14:15 do 14:55 sati u Zaliku gorio otpad.
Od 19:29 do 20:45 sati u Blagaju gorjela devastirana kuća.

Na području Policijske uprave Mostar u protekla 24 sata evidentirana su dva krivična djela od čega jedna krađa i jedno krivično djelo koje se vodi pod ostalo. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u kojoj je pričinjena materijalna šteta, povrijeđenih nasreću nije bilo. Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

U mostarskim porodilištima u protekla 24 sata rođeno je pet beba tri dječaka i dvije djevojčice.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka u Mostaru od 1.11. do 30.11. 2017. godine je apoteka „Mopharm“ u Ulici Gojka Vukovića br. 34.
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

(Mostarski.ba)

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail