Home / Mostar / Sljedeće sedmice Mostarska energetska konferencija

Sljedeće sedmice Mostarska energetska konferencija

Advokatska kancelarija Karanović & Nikolić, u saradnji s članovima advokatskih komora u Bosni i Hercegovini, Fondacijom Konrad Adenauer Stiftung i Privrednom komorom Grada Mostara, organizuje Mostarsku energetsku konferenciju, koja će se održati u utorak, 23. maja, u Hotelu “Mostar”, u Mostaru.

Konferencija će obuhvatiti regulatorne i financijske aspekte s kojima se suočavaju firme i potencijalni investitori kada je u pitanju realizacija obnovljivih projekata i pružiti pristup najbolje prakse za njegovu realizaciju.

Govornici na konferenciji istaknuti su stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije od lokalnih vlasti i institucija (uključujući Regulatornu komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, Operator za obnovljive izvore energije i učinkovitu kogeneraciju), međunarodne organizacije (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ ) te predstavnici vodećih firmi u ovoj industriji.

Također, ova konferencija predstavit će najnovije izdanje publikacije “Focus on Energy” koja pruža sveobuhvatan pregled trendova i izazova energetskih sektora u jurisdikcijama Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

(mi2.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail