Home / Biznis / Studenti posjetili Aluminij

Studenti posjetili Aluminij

Četrdesetak studenata završne, pete godine studija prehrambene tehnologije pri Agronomskom i prehrambeno-tehnološkomu fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u sklopu terenske nastave iz kolegija Industrijska ekologija, posjetilo je mostarski Aluminij kako bi naučenu teroriju vidjeli u praksi, saopćeno je iz Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija.

U posjet mostarskoj tvornici studenti su stigli u pratnji njihove profesorice dr. sc. Antonije Višekruna i njezine asistentice Martine Martinović, a domaćini su im bili direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija Darko Juka, rukovoditeljica tvorničkoga Laboratorija Snježana Marić i inžinjer zaštite okoliša Vedran Rajič.

Nakon uvodnoga predavanja u velikoj dvorani Upravne zgrade Aluminija i upoznavanja s historijom i današnjim značenjem toga preduzeća, budući su inžinjeri obišli Aluminijev Laboratorij, tvorničko skladište opasnoga otpada, bio-disk odnosno pogon za prečišćavanje sanitarnih voda i separator-flotator, odnosno pogon za prečišćavanje tehnoloških voda.

Dvosatni je stručni obilazak završen obilaskom tvorničkoga vrta, navodi se u saopćenju.

 

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail