Home / Sport / Trčimo zajedno 2. Mostarski polumaraton

Trčimo zajedno 2. Mostarski polumaraton

Udruženje Marathon Sarajevo organizuje grupnu prijavu startnina za 2. Mostarski polumaraton, koji se održava u subotu 24.03.2018. godine. Više informacija o utrkama na web stranici ili FB događaju.

Za sve članove Udruženja Marathon sa validnom članskom karticom za 2018. godinu cijena startnine iznosi 35 KM. O povlasticama i detaljima vezanim za članstvo u Udruženju Marathon pročitajte više ovdje.

Prijavu za utrku potrebno je izvršiti do 26.02.2018 putem obrasca, a nakon toga i registraciju trke na stranici organizatora sa obaveznom naznakom kluba.

O UTRCI

Staza Mostarskog polumaratona je relativno ravna i brza, s ukupnom visinskom razlikom od 64 metra. Starta na mostu u naselju Vojno, a završava na platou ispred Mepasa. Posebnost staze je ta da će trkači rijeku Neretvu tokom utrke preći pet puta i proći u neposrednoj blizini Starog mosta koji je pod zaštitom UNESCO-a. Iz tog razloga je Mostarski polumaraton također nazvan „Utrka mostova“. Za trkače će biti organizovan grupni prevoz do starta. Autobusi kreću u 8:30h ispred Mepasa.

TRKAČKI PAKET

• Prijava za utrku
• Zvanična majica polumaratona
• Okrepljenje tokom trke i na cilju
• Finišerska medalja
• Nagrade prvoplasiranima u muškoj i ženskoj konkurenciji
• Propusnica za ulazak na konferenciju „How To Run“ (23.03.2018, 19h – Hotel Mepas)
• Brojni popusti kod sponzora

OSTALE UTRKE

U sklopu Mostar Run Weekenda bit će organizovane još dvije utrke:

– Humanitarna utrka/šetnja od 4K – Start: Mepas, 9:00h. Cijena: 15 KM. Registracija na formularu ispod i na stranici organizatora. Uplate u prostorijama u Networksu.
– Dječija utrka od 1K – Start: Mepas, 12:00h. Učešće besplatno. Registracija isključivo na stranici organizatora.

PRIJAVE NA UTRKU

Obrazac za prijavu na polumaraton

Uplate startnine za Mostarski polumaraton i članarine u NGO Marathon za 2018. možete izvršiti u kancelariji u zgradi Networks (Skenderpašina 1), 2. sprat, kod Nadije ili Maje, svakim radnim danom od 11 do 13 sati.

Za dodatne informacije možete se obratiti putem e-maila: info@sarajevomarathon.ba ili putem FB page-a NGO Marathon Sarajevo.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail