Home / Biznis / Turistička zajednica HNK na sajmu u Italiji

Turistička zajednica HNK na sajmu u Italiji

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) predstavila je sve segmente turističke ponude Hercegovine, te novi turistički projekat “Agroturizam Hercegovina” na međunarodnom sajmu turizma koji se održava od 12. do 14. oktobra u talijanskom gradu Rimini, saopćeno je iz Turističke zajednice HNK-a.

Međunarodni sajam turizma se profilirao posljednjih godina kao najznačajnija berza za profesionalce u oblasti turizma, a svake godine ima veće značenje, te okuplja oko 2400 izlagača iz 100 zemalja.

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK-a Ajdin Teletović predstavio je na sajmu Turistički brend “Hercegovina”.

Osim toga, značajan doprinos prezentaciji turističke ponude u Hercegovini doprinijela je i turistička agencija “Fortuna” koja je prisutna na štandu TZ HNK-a.

TTG Incontri je najvažniji međunarodni B2B sajam posvećen turizmu u Italiji. Sajam je tržište za pregovore, umrežavanje i biznis između talijanskih i međunarodnih preduzeća i posrednika za turističke proizvode. Veliki je događaj za sve stručnjake u tom sektoru, kako bi razumjeli performanse tržišta, predstavili novitete te stekli uvid u trendove i saznali kako se sektor razvija, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail