Home / Foto / U Centru za kulturu održano Međunarodno veče djece pjesnika

U Centru za kulturu održano Međunarodno veče djece pjesnika

U  organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta Mostar, a u okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2016”, večeras je u bašti organizatora “Mostarskog ljeta”,  Centra za kulturu, održano  Međunarodno veče djece pjesnika.

U  programu su učestvovali Hana Trtovac iz Novog Pazara, Marija Pejčić iz Nevesinja, Lav Lukić iz Beograda te mladi mostarski pjesnici, učesnici finalnih susreta Šantićevog festivala djece pjesnika proteklih godina.

Predsjednik  SPKD Prosvjeta Mostar, Goran Kosanić  podsjetio je da Šantićev festival djece pjesnika Prosvjeta organizuje početkom februara već tri godine. “Presretan sam što smo večeras, na manifestaciji koja je na svu sreću vraćena građanima Mostara, u prilici ugostiti dosadašnje pobjednike i finaliste tog festivala i građanima Mostara ponuditi Međunarodno veče djece pjesnika”, rekao je Kosanić.

Dodao je : “U Mostaru se dešava preporod. U Mostaru kultura ulazi na velika vrata. Vraćamo ono što Mostaru treba i što je Mostar zaslužio – “Mostarsko ljeto”, a mi smo ponosni što smo dio ove izuzetno značajne kulturne manifestacije”.

Direktor Centra za kulturu Grada Mostara, Senad Suljić rekao je kako je presretan zbog reakcija koje je “Mostarsko ljeto 2016” pobudilo kod građana, podsjetivši da je večerašnje Međunarodno veče djece pjesnika jedan od ukupno 19 ništa manje kvalitetnih sadržaja.

“Uspjeli smo kulturu vratiti u ljetne mostarske dane, kako bi građanima Mostara i njegovim gostima bilo lakše, da prebrode te vruće dane”, rekao je Suljić.

SPKD Prosjeta će se na ovogodišnjem Mostarskom ljetu predstaviti i sada već tradicionalnom likovnom kolonijom .

(Mostarski.ba)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail