Home / BiH / U Gradačcu danas počinje Sajam šljive

U Gradačcu danas počinje Sajam šljive

U Gradačcu danas počinje 44. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive, koji će otvoriti premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Na oko 5.500 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode izlaže oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja, te Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke.

I ove godine će biti održano niz stručnih predavanja i prezentacija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

“U sklopu sajma, bit će održan 2. kongres pčelara, s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati drugog i trećeg sajamskog dana. Tu će biti eminentni profesori iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, kazao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Otvorenju Sajma, kako je kazao Šabanović, uz domaće čelnike sa kantonalnog i federalnog nivoa, prisustvovat će i gosti iz Hrvatske: Stjepan Mesić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i državni tajnik Tugomir Majdak.

Gradačački sajam je jedna od najstarijih specijaliziranih međunarodnih sajamskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, a trajat će do 27. avgusta.

(BHRT)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail