Home / Kultura / U nedjelju „Prvi glas Bijelog Polja-Mostar 2017“

U nedjelju „Prvi glas Bijelog Polja-Mostar 2017“

Jubilarni 55. Festival pjevača amatera BiH-a „Prvi glas Bijelog Polja-Mostar 2017“, održat će se u nedjelju 10. decembra 2017. godine u 18:30 sati u Kulturnom centru Potoci .

Predsjednik Kulturno umjetničkog društva (KUD) “Bijelo Polje” Miralem Gluhović je rekao da ove godine učestvuje 18 takmičara.

“Nadam se da ćemo uspjeti zadovoljiti sve one koji nas žele vidjeti i čuti. Gluhović je naglasio da KUD Bijelo Polje u svom 70 godišnjem radu i postojanju učinio jako puno na očuvanju i njegovanju tradicije i kulture ovog kraja, grada Mostara i BiH. Cilj nam je da postaknemo da naši mladi ljudi slobodno mogu tražiti mjesto i ulogu u našem društvu”, rekao je Gluhović.

Priznanje za najboljeg interpretatora sevdalinke će nositi ime Himze Polovine, a priznanje za najboljeg izvođača zabavne muzike nosit će ime Đanija Salkovića.

“To su naši imjetnici na koje želimo da se oslonimo i sa kojim imenima želimo da idemo što je moguće duže”, dodao je Gluhović.

Od 15.12. do 17.12.2017. godine KUD “Bjelo Polje” će učestvovati na  Internacionalnom festivalu  folkora u Bazelu u Švicarskoj.

“Nastojat ćemo  što bolje i ljepše predstaviti našu Bosnu i Hercegovinu. Veliku podršku imamo od strane institucija sistema Kantona, Federacije BiH i naših pojedinih privrednih subjekata i pojedinaca, kao i od J.U Kulturni Centar Mostar Sjever u Potocima i Škole Vrapčići“ istaknuto je  ranije u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail