Home / BiH / Uskok sumnja da je Bugarin na području BiH i RH ustrojio zločinačko udruženje

Uskok sumnja da je Bugarin na području BiH i RH ustrojio zločinačko udruženje

Zbog prebacivanja stranaca u Hrvatsku i Sloveniju, Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv osmočlane skupine koju je krajem prošle godine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini navodno ustrojio Bugarin (1957.).

Optužnicom se Bugarinu stavlja na teret da je, od 22. novembra 2016. do 12. februara 2017., na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ustrojio zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi preuzimanja, prijevoza, smještaja i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te potom u Sloveniju, objavio je Uskok na svojim internetskim stranicama.

U navedenom razdoblju okrivljenici su, u cilju da se materijalno okoriste nedozvoljenim prevođenjem stranih državljana preko bosanskohercegovačke-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice, u 12 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 71 stranog državljanina, a zatim su iz Hrvatske u Sloveniju prebacili njih 35. Za navedeno prebacivanje stranih državljana okrivljenici su ukupno primili 26.000,00 eura.

(FENA)

Facebooktwittergoogle_plusmail