Home / Recept 5/7 / Vezirske mahmudije

Vezirske mahmudije

Vezirske mahmudije (medaljoni)

Sastojci:
300 g telećih šnicli
50 grama riže
8 šampinjona
2 paradaiza
pardaiz pire
ulje
sol
biber
majdonos

Priprema:
Gljivama odvojiti klobuke od drški. Drške nasjeckati, ispržiti, dodati rižu, posoliti, pobiberiti, dodati paradaiz pire i pirjati kao rižoto.
Ispržiti klobuke
Paradaiz izrezati na kolutove i ispržiti ih.
Meso izrezati na 8 mahmudija (medaljona), posoliti, pobiberiti, i po želji dodati začin tipa vegete, uvaljati u brašno i ispržiti.

Serviranje
Servirati tako što ćete napraviti hrpice od rižota, na svaku staviti meso, paradaiz i gljivu. Ukrasiti svježim majdonosom, kajmakom ili kako god vi želite 🙂

(Mostarski.ba/seharasareceptima)

Facebooktwittergoogle_plusmail