Home / Kultura / Za ljubitelje knjige “Proljeće u Buybooku” od 21. do 28. aprila

Za ljubitelje knjige “Proljeće u Buybooku” od 21. do 28. aprila

Iako izdavačko-knjižarska kuća Buybook ove godine ne izlazi na 28. Sarajevski sajam knjiga, ljubitelji knjige neće ostati uskraćeni jer će za svoju publiku ova kuća pripremiti specijalni program “Proljeće u Buybooku” od 21. do 28. aprila.

U tim danima u knjižarama Buybooka u Sarajevu i Tuzli, koje će raditi do kasnih večernjih sati, svi Buybookovi naslovi bit će dostupni po značajnim popustima (30–50 posto), a bit će priređeni i prigodni popusti i na ostala izdanja.

Kao i svake godine Buybook dočekuje proljeće s brojnim novim, dugo očekivanim i odličnim naslovima. Izdvajaju se “Krvnikov trag“ Juliana Borgera, “Kako su nastali Ratovi zombija“ Aleksandra Hemona, “Smiješne ljubavi“ Milana Kundere, “Dvije godine, osam mjeseci i dvadeset osam dana“ Salmana Rushdieja, “Zeko koji želi zaspati“ Carl-Johana Ehrlina, “Ukulele jam“ Alena Meškovića, “Dnevnik iz Guantanama“ Mohamedoua ould Slahija, “Male crvene stolice“ Edne O’Brien, “Istorija bolesti“ Tvrtka Kulenovića, te drugo prošireno izdanje knjige “Oranje mora“ Abdulaha Sidrana.

Ovaj period koji se naslanja na Svjetski dan knjige i autorskih prava bit će ispunjen brojnim promocijama. Tako će prvu noć “Proljeća u Buybooku” biti predstavljena knjiga Alena Meškovića “Ukulele jam“, potom će uslijediti promocija knjige “Gramatika Bosne 2“ Muhameda Hamidovića, te knjige “Putovanje bez Johna“ Geerta Maka.

“Proljeće u Buybooku“ bit će zatvoreno 28. aprila iščekivanom promocijom knjige “Krvnikov trag“ u prisustvu autora Juliana Borgera. Taj britanski urednik i novinar lista Guardian, donosi priču o Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju i o tome kako su počinioci ratnih zločina na Balkanu pohvatani u najuspješnijem lovu na čovjeka u historiji. Pored Borgera na promociji će učestvovati Florence Hartmann, Senada Kreso, Edina Bećirević i Haris Pašović, saopćeno je iz Buybooka.

(FENA)

Facebooktwittergoogle_plusmail