Home / Foto / FOTO: Zajednički iftar ispod Starog mosta

FOTO: Zajednički iftar ispod Starog mosta

U organizaciji Info servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar večeras je ispod Starog mosta upriličen tradicionalni  zajednički iftar.

Predsjednik Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džani Pajić rekao je da su na iftar pozvali goste iz omladinskih krugova hercegovačkih općina, poput Stoca, Jablanice, Konjica, Čapljine i Prozora. “Imamo i goste iz Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” a pozvali smo i studente s Univerziteta u Sarajevu, dodao je  Pajić.

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić, prisutnima se obratio pred sami iftar izrazivši zahvalnost što su se odazvali u ovako velikom broju.

Istaknuo je da mladost svojim okupljanjem pokazuje da su spremni odvojiti svoje vrijeme , odreći se i određenog komoditeta da bi bili skupa, s porukom “naše je ono što damo”.

Naglasio je da mladi šalju poruku razumijevanja drugog i drugačijeg, a post i iftar to podrazumijeva, da shvatimo kako je onima koji nemaju, kako bismo sa njima podijelili. Mladi na ovaj način pokazuju spremnost dijeljenja.

Ove godine, pod Starim mostom klanjan je i akšam namaz.

(Mostarki.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail