Home / Foto / FOTO: Završeno „Mostarsko ljeto 2016“
foto: www.mostarski.ba

FOTO: Završeno „Mostarsko ljeto 2016“

Predstavom “Derviš i smrt” Narodnog pozorišta Mostar večeras je završena kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto 2016”.

Direktor Centra za kulturu grada Mostara, ustanove koja je nakon 8 godina ponovo oživjela ovu manifestaciju, Senad Suljić, zahvalio je svim učesnicima, sponzorima i medijskim pokroviteljima koji su, kako je rekao, zajedno sa vjernom publikom zaslužni za realizaciju “Mostarskog ljeta 2016”.

Prigodne zahvalnice uručio je institucijama i organizacijama koje su obogatile program ovogodišnje manifestacije: Narodnoj biblioteci Mostar, Narodnom pozorištu Mostar, Muzeju Hercegovine, OKC Abrašević, Ansamblu Mostarske kiše, ADA Centru, Društvu kulturnih umjetnika Mostar, SPKD “Prosvjeta”Mostar, zatim  Adilu Šuti iz BH Telecoma direkcije Mostar,  Miri Dušiću, te medijima koji su kontinuirano pratili raznovrsne ponuđene programe: City TV-u, Omladinskom radiju X, te portalima Starmo i Mostarski.ba.

Zahvalnica je na kraju uručena i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, koje je podržalo manifestaciju.

“Osam godina je prošlo otkako je posljednji put održano Mostarsko ljeto. Ove godine smo ga uspjeli probuditi, a na sebe smo preuzeli obavezu da ćemo ga već naredne obogatiti većim brojem sadržaja, u nadi da ćemo imati podršku u Vama, rekao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, obraćajući se prisutnima.
Nakon dodjele priznanja glumci Narodnog pozorišta Mostar su izveli predstavu “Derviš i smrt”.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail