Čorba od heljde

Foto: Ilustracija
Sastojci:
Pola šolje heljde,
4 do 5 šolja vode,
1 mala glavica luka,
morska so,
2 šolje sitno sjeckanog kupusa,
1 nasjeckana mrkva,
2 kašike sitno sjeckanog svježeg majdonosa.
Priprema:
Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suhoj, srednje zagrijanoj tavi, dok ne zamiriše i postane svijetlosmeđe boje.
Malo vode stavite u šerpu da prokuha. Dodajte luk i nekoliko zrna soli te ostavite da se dinsta 3-4 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim majdonosa, i sačekajte dok ne prokuha.
Kada prokuha, dodajte heljdu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta.
Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka. Prije služenja ukrasite sitno sjeckanim svježim majdonosom.
(Agencije)

Otvoren grandiozni muzej u Egiptu: Prvi put se može posjetiti Tutankamonova grobnica

Uhapšena dva policijska službenika MUP-a KS, osumnjičeni za uznemiravanje i spolnu zloupotrebu djeteta

Pozorište lutaka Mostar privodi kraju rad na novoj predstavi: Premijera u petak

Počinje Borsa Open 2025

Velež danas gostuje na Grbavici





