Pohovane crvene paprike

35149

Foto: Ilustracija

Sastojci:

Crvene paprike : 6 kom

Masni sir: 209 g

So: Po ukusu

Mješavina začin: 1 kašika

Prezla: 100 g

Jaja: 2 kom

Brašno : 100 g

Priprema:

Paprike oprati, očistiti sjemenke i patljicu pa onda ispeći ili ispržiti, te ohladiti i polako oguliti, pazeći da paprike ostanu čitave.

Pripremljene paprike napunite kriškama sira te pohujte, najprije valjajući ih u posoljeni brašno, zatim umućena jaja i na kraju u prezlu pomiješanu sa mješavinom začinom.

Pržite paprike u zagrijanim ulju i poslužite tople.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Otvoren grandiozni muzej u Egiptu: Prvi put se može posjetiti Tutankamonova grobnica

  • Uhapšena dva policijska službenika MUP-a KS, osumnjičeni za uznemiravanje i spolnu zloupotrebu djeteta

  • Pozorište lutaka Mostar privodi kraju rad na novoj predstavi: Premijera u petak

  • Počinje Borsa Open 2025

  • Velež danas gostuje na Grbavici

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe