Begova čorba

35183
Foto: Ilustracija
Sastojci:
pile
200 g mrkve
200 g bamije
200 g majdonosa
legir masa
Priprema:
1. Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.
2. Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.
3. Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim peršunom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.
4. Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.
5. Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.
(Vasakuharica)
Podijeli:
Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar
Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo
Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu
U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena
CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a