Begova čorba

35183

Foto: Ilustracija

Sastojci:

pile

200 g mrkve

200 g bamije

200 g majdonosa

legir masa

Priprema:

1. Noć prije kuhanja Begove čorbe potrebno je bamiju pokiseliti.

2. Meso i povrće kuhati te zatim procijediti, iskosati i ponovo vratiti u supu da se kuha. Bamiju koju ste prethodnu noć pokiselili dodati pred kraj kuhanja u supu i dotjerati ukus.

3. Prilikom serviranja legirati i posuti sitno sjeckanim peršunom. Pojedine čorbe se obogaćuju legir smjesom.

4. Smjesu napraviti od žumanceta i pavlake koju lagano izmješate i dodate u već pripremljenu čorbu.

5. Ukoliko želite možete dodati nekoliko zrna obarenog graška.

(Vasakuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar

  • Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo

  • Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu

  • U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena

  • CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja