Biber meso

35112

Sastojci

pola kilograma telećeg mesa, najbolje od plećke
jedan ovčiji vrat,
ulje
dvije glavice crvenog luka
tri osrednje mrkve
vezica majdonosa
so i biber po želji.

Priprema:

Teletina i meso s ovčijeg vrata se nareže na sitne kockice.
Na vrelo ulje se doda narezani crveni luk.
Luk se dinsta dok ne postane staklast, a sve uz dodavanje manjih količina vrele vode.
Nakon toga se doda očišćena mrkva narezana na tanje kolutiće i sitno narezan majdonos.
Sve se to dinsta još desetak minuta.

Zatim se doda meso i poklopljeno dinsta na tihoj vatri uz dodavanje vrele vode po potrebi, da bi se spriječilo zagaranje.
Tako pripremljeno meso može se poslužiti uz rižu i zelenu salatu.

(Mostarski.ba/bosanskakuhinja)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Reforma pravosuđa ključni preduslov za povjerenje građana i napredak BiH na evropskom putu

  • Barbara Matić i Lara Cvjetko na Borsinom trening kampu u Mostaru

  • U izraelskim napadima širom Pojasa Gaze ubijeno više od stotinu Palestinaca

  • RGM produkcija: Šta umjesto starih USB-stikova?

  • Isplaćeno 50 miliona KM za štete od poplava

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice