Ideja za ručak/Burek

35078

Sastojci:
300-400 grama brašna
400-500 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
so, biber, začin tipa vegete po želji
topla voda
maslac

Priprema:
Od brašna i soli zamijesiti tijesto sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Razviti jufke i premazati uljem te pustiti da odstoji daljih 10-15 minuta.

U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomiješati u meso pa dodati sol, biber i po želji začin tipa vegete. Razviti tijesto i saviti burek, preliti sa malo ulja i peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kad je burek pečen preliti sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.
Vratiti još kratko u rernu, izvaditi i preliti opet sa malo prokuhane vode u koju ste dodali malo ulja.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Članovi federalnog odbora posjetili Konjic: Fokus na sanaciju šteta od poplava i klizišta

  • Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu

  • Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?

  • Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja