Čupavci

35131

Sastojci:
2 jaja,
1 šoljica ulja,
9 šoljica oštrog brašna,
4 šoljice smeđeg šećera,
1 prašak za pecivo,
naribana korica jednog limuna.

Za čokoladu:
pola šoljice vode,
pola šoljice šećera,
100 g tamne čokolade,
dvije kašike maslaca,
200 g mljevenog kokosa.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja i ulje, dodajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izlijte na papir za pečenje u posudi za pečenje i pecite 25-30 minuta.

Pečen biskvit ohladite i narežite na kocke. Zagrijte vodu i šećer, da se šećer rastopi, te dodajte čokoladu i maslac. Miješajte na najmanjoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi. Potom ohladite.

Kocke biskvita umačite u čokoladu i svaki komad uvaljajte u mljeveni kokos.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar

  • Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo

  • Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu

  • U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena

  • CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja