Domaći paradajz sos / kavada sos

35133
Foto: Ilustracija
Sastojci:
4 kg paradajza,
4 paprike roge,
1,5 kašika soli.
Priprema:
Paprike očistite od sjemenki, potom ih isjecite na sitnije komade. Paradajz također isjecite sitno.
Ubacite u šerpu, posolite, promješajte i poklopite. Ostavite 2 sata na ringli.
Procjedite tečnost koja je ostala nakon kuhanja, pa vratite na ringlu i promješajte. Poklopite i ostavite da se kuha.
Kada smjesa proključa, ostavite još 15 minuta i sklonite sa šporeta.
Štapnim mikserom izblendajte, a potom procjedite i vratite u šerpu i dodajte pola kašičice soli. Ostavite da ključa još 5 minuta.
Vruć sos sipajte u tegle i zatvorite. Ostavite ih naopačke preko noći.
(Agencije
Podijeli:

Upućena inicijativa za donošenje Zakona o zaštiti Parka prirode “Rujište”

Otvoren grandiozni muzej u Egiptu: Prvi put se može posjetiti Tutankamonova grobnica

Uhapšena dva policijska službenika MUP-a KS, osumnjičeni za uznemiravanje i spolnu zloupotrebu djeteta

Pozorište lutaka Mostar privodi kraju rad na novoj predstavi: Premijera u petak

Počinje Borsa Open 2025





