Za doručak napravite drobu

35156

Droba je starinsko jelo. Najčešće se jela, a i jede se, za doručak, mada nije nam mrska ni u svako drugo doba dana…

Sastojci
Hljeb (ako ima starog hljeba – bolje)
Mlijeko (slatko)
Šećer (po potrebi)
Kafa (ko voli)

Priprema
Uzmete hljeba, ako ima starog hljeba – bolje, i udrobite ga odnosno izlomite rukom na komade, u zdjelu.

Polijete mlijekom, koga dodate po volji.
Ko voli šećer, doda ga, ko ne voli i ne doda.

(mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U Sarajevu svečano obilježeni Dan Republike Turske i 102. godišnjice osnivanja Republike Turske

  • U Mostaru predstavljena monografija “GMO u poljoprivredi i šumarstvu”

  • Klub vijećnika Bošnjaka: Mevlana u “Staklenu banku”, izgradnja Hrvatskog kazališta na reviziju

  • EU donira zaštitnu opremu deminerskim timovima u BiH

  • Kruševo izbacilo Borac iz Kupa BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe