Gastro priče koje vas čekaju na ovogodišnjem Moba Street Food Festivalu

113100

Uronite u svijet gastronomske ekstaze na četvrtom izdanju Moba Street Food Festivala powered by Visa koje će trajati od 27.8. do 7.9.2025.

Svakog dana od 18:00 sati cijelim Mostarom širit će se raznolikost okusa i zamamni mirisi s platoa iza Stare gimnazije, a Moba spaja različite okuse svjetskih kuhinja, te nudi i domaće specijalitete u neobičnim izdanjima, pružajući priliku svim posjetiteljima da okuse i dožive nešto novo, a u nastavku predstavljamo gastro kutke i jela koje ne smijete propustiti, saopštili su organizatori.

Ekskluzivno na ovogodišnji Moba Street Food Festival stiže gastro kutak The Rich Man ispred kojeg stoji Mario Mandarić, globalno poznati chef restorana s Michelinovom zvjezdicom i donosi svoju autentičnu viziju street food klasika s vrhunskim twistom.

Iz Ljubuškog na Mobu stiže D House street food corner, moderno mjesto koje spaja američki fast food s notom hercegovačke tradicije.

Iz Čitluka na Mobu stiže Un Poco Loco,  tim mladih i entuzijastičnih kuhara koji se hrabro upustio u otkrivanje autentičnih okusa Meksika.

Mangio Pasta powered by Oš još food na Mobu donosi spoj porodične tradicije i modernog street fooda, s posebnim fokusom na tjestenine pripremljene u jedinstvenom kolutu sira.

Na Mobu se vraća JUNK by Chef Severin, s provjerenim favoritom – Beef Burgerom od 100% junetine, brioš pecivom, cheddar sirom, domaćim čipsom i burger umakom.

Iz Rogotina na Mobu stiže Južina, uigran tim pod novim imenom, na čelu s Mitch Kalebom.

Iz Sarajeva na Mobu stiže Beba Burgers, poznat po raznovrsnim gurmanskim smash burgerima s naglaskom na kvalitetno meso, zanimljive umake i kreativne kombinacije okusa.

Grill & Snack Bar PAPI iz Sarajeva, domaća priča nastala iz ljubavi prema dobroj hrani i meraku.

Ispred Kuće Vilenjaka iz Mostara, ukusne gastro zalogaje na Moba Street Food Festival, donose dva mlada entuzijasta- chef Kristian i kolega Goran.

Iz Sarajeva u Mostar dolazi gastro kutak Burgerica Burger Bar, ekipa spojena porodičnim vezama, ali i velikom ljubavi prema hrani.

Iz samog srca Sarajeva ponovno nam stiže i Gastro Pub Fabrika. Ovaj tim mladih momaka na čelu s kuharom koji ima dugogodišnje iskustvo na street food festivalima može se pohvaliti munjevitom brzinom usluge i raznovrsnim menijem.

Nemoguće je zamisliti ljeto bez sladoleda, a Akademija Coffee Concept Bar na Mobu dolazi sa Soft Ice Cream zanimljivom vizualnom stanicom i sladoledom jedinstvenim u Mostaru.

Prepoznatljiv, slatkast miris pokazat će vam put do Francuskih palačinki, kvalitetnog i interesantnog proizvoda iza kojeg već 10 godina stoje dvije sestre.

Izbora je mnogo, ali ne brinite, tokom 12 dana imate sasvim dovoljno vremena za degustaciju bogate gastro ponude, te druženje i uživanje u koncertnom programu u ljetnim večerima pod otvorenim nebom, saopštili su organizatori.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ko bošnjačkoj djeci u Stocu veže bijele trake oko ruke?

  • Divanhana objavila novi album “Radio Sevdah”

  • Arhiv HNK u Sarajevu priredio izložbu o kulturnoj baštini institucija Hercegovine

  • IGK: Zabranite promociju knjige “Država Republika Srpska” u Beču

  • U područnoj školi Gubavica obilježen Svjetski dana hrane

SB Banner 1

■ Povezano

  • Arhiv HNK u Sarajevu priredio izložbu o kulturnoj baštini institucija Hercegovine

  • U područnoj školi Gubavica obilježen Svjetski dana hrane

  • U Mostaru obilježen “Dan roza trake”

  • “Godine nemoći” večeras pred mostarskom publikom