Griz halva za desert

35199

Foto: Ilustracija

Sastojci: 500 g griza, 500 g šećera, 500 ml mlijeka, 100 g oguljenog kikirikija, 200 g maslaca.

Priprema:

1. U tavi s rastopljenim puterom tri minute pržite kikiriki. Uz neprekidno miješanje dodajte griz i miješajte dok ne dobije svijetlozlatnu boju.

2. Zatim dodajte šećer i postepeno dodajite mlijeko, uz neprekidno miješanje. Kada smjesa dobije potrebnu gustinu, sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.

3. Zatim prespite smjesu u posudu obloženu aluminijskom folijom, rasporedite po cijeloj površini i ostavite da se ohladi.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • 82 godina od dolaska voza spasa u dolinu Neretve

  • Mostar: Temperatura zraka do 23 stepena

  • Bihamk: Neophodan oprez zbog odrona

  • Stručni skup „Stanje i perspektive proizvodnje hrane i obrazovanja u poljoprivredi“ u Mostaru

  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe