Gurmanski ćevap

35170

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1.5 kg mljevene junetine,
0-5 kg mljevene janjetine
1-2 ljute svježe paprike,
mljevena ljuta paprika,
so, luk.

Priprema:

Sitno narežite sir, papriku i luk. Sve posolite i začinite ljutom mljevenom paprikom. Pomiješajte mljevena mesa i dugo miješajte (barem 20-ak minuta).

Formirajte oblik ćevapa prema želji i ostavite u frižider na 24 sata. Pecite na roštilju, najbolje na vatri od drvenog ugljena.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

  • Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

  • Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

  • Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

  • Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe