Gurmanski ćevap

35170
Foto: Ilustracija
Sastojci:
1.5 kg mljevene junetine,
0-5 kg mljevene janjetine
1-2 ljute svježe paprike,
mljevena ljuta paprika,
so, luk.
Priprema:
Sitno narežite sir, papriku i luk. Sve posolite i začinite ljutom mljevenom paprikom. Pomiješajte mljevena mesa i dugo miješajte (barem 20-ak minuta).
Formirajte oblik ćevapa prema želji i ostavite u frižider na 24 sata. Pecite na roštilju, najbolje na vatri od drvenog ugljena.
(Agencije)
Podijeli:
 - Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH
 - Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”
 - Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH
 - Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene
 - Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske






