Hercegovački červiš

122539

Foto: Internet

Sastojci:
300 g brašna
2 jaja
so
voda
500 gr junećeg mesa
60 gr biljnog ulja
100 gr maslaca
1 kašika mješavine začina
biber
3-4 česme saransaka
1/2 l vode
2 kašike sirćeta

Priprema:

Od brašna, jaja, soli i malo vode umijesiti čvrsto tijesto, pa ga izradite, izrendajte, skoro ko tarhanu te ostavite da se prosuši preko noći.

Meso izrezati na kockice, pa propržiti na ulju dok ne omekša. Na kraju dodajte mješavinu začina i biber. Kad voda potpuno ispari, dodajte tarhanu, pa je zajedno s mesom propržite.

Sve dobro izmiješajte i stavite u vatrostalnu zdjelu.

Prelijte s mješavinom vode, sirćeta i rendanog saransaka te stavitui u zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Voda će isparaiti, a tarhana omekšati.

Poslužiti toplo kao glavno jelo s jogurtom, pavlakom, sirom i sezonskom salatom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Protest radnika BHRT-a: Gašenje javnog servisa znači gašenje države

  • Otvorena “PRVA POLIKLINIKA Mostar”: Nova adresa savremene zdravstvene zaštite

  • Paljenje gradske imovine: Zašto nema zvaničnog stava Grada Mostara?

  • Kako da vam meso bude sočno

  • Njemačka kompanija otpušta 1500 ljudi, zamijeniti će ih umjetna inteligencija

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kako da vam meso bude sočno

  • Miris mamine kuhinje: Ćufte

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Tarhana, domaći recept za ukusnu čorbu