Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

Sastojci
15 kašika brašna
so
1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone
3-4 kašike ulja
topla voda
Preljev:
1 litar jogurta
1 pavlaka
so
3-4 česme / češnja saransaka
komadić maslaca-otopiti
Priprema
U posudu staviti brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.
Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i staviti u rernu da se peče. Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.
Još topal izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje). Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa prelivom od jogurta, pavlake, saransaka i malo soli.
U posebnoj posudi otopiti komadić maslaca i začiniti izljevak.
Posluživanje
Poslužiti toplo a može i hladno.
Napomena
Ovo je naravno jedan način pravljenja izljevaka.
(Mostarski.ba)

CBBiH podsjeća: Rok za zamjenu novčanica izdatih od 1998. do 2009. do kraja ove godine

Udruženja žrtava o veličanju ratnih zločinaca na Palama: Šta radi Tužilaštvo BiH?

Delegirane sudije za mečeve Kupa BiH

Grad Mostar: Javni poziv za poljoprivredne proizvođače

Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena




