Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

35117

Sastojci
15 kašika brašna
so
1 kašičica praška za pecivo i sode bikarbone
3-4 kašike ulja
topla voda
Preljev:
1 litar jogurta
1 pavlaka
so
3-4 česme / češnja saransaka
komadić maslaca-otopiti

Priprema
U posudu staviti brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, ulje i toplom vodom umutiti tijesto.
Veliki pleh pouljiti i zagrijati. Pripremljeno tijesto izliti u zagrijani pleh i staviti u rernu da se peče. Kada fino porumeni, izvaditi izljevak iz rerne, malo ga rashladiti.
Još topal izljevak rukama iskidati na manje komadiće (zalogaje). Staviti ih u veću zdjelu, i pred samo posluživanje preliti sa prelivom od jogurta, pavlake, saransaka i malo soli.
U posebnoj posudi otopiti komadić maslaca i začiniti izljevak.

Posluživanje
Poslužiti toplo a može i hladno.

Napomena
Ovo je naravno jedan način pravljenja izljevaka.

(Mostarski.ba)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bend Tetak 13. predstavio spot za singl “Istina”

  • FMON: Nagrađena 54 najbolja učenika osnovnih i srednjih škola u FBiH

  • Intera TP i FMON organizuju konferenciju o istraživačkim resursima

  • Promocija romana “Uloga Josipa Broza u životu djeda Sulejmena”

  • Podrška Islamske zajednice BiH stanovništvu Gaze

SB Banner 1

■ Povezano

  • Juneći gulaš za današnji ručak

  • Kompot od suhih šljiva

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Dolma od suhe paprike