Juneća džigerica u saftu

35263

Sastojci
600 g juneće džigerice ili po želji
1 šolja mlijeka
5 kašika maslinovog ulja
3 kom luka ( veći, izrezati na listiće)
2 čehna saransaka
2 kašike majdonosa sitno sjeckan
sol, biber, lovorov list, crvena paprika u prahu
1 kašika senfa
2 kašike paradajz pirea

Džigericu izrezati na manje komadiće i potopiti je u mlijeko.

U dubokoj tavi zagrijati ulje, dodati izrezan luk, bijeli luk i sa malo soli i šećera, dinstati. Džigericu ocijediti iz mlijeka i dodati na dinstani luk, pustiti da se prži, po malo dodavati vode kad zatreba. Pred kraj dodati sve začine, paradajz pire, lovor , bijelo vino i neka se još krčka 15 minuta.

Toplo poslužiti uz prilog:kuhani krompir, pire krompir, rižu.

(Coolinarica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Federacija BiH bilježi 160.028 dolazaka turista u septembru

  • Ministarstvo finansija HNK izvršava sve zakonom propisane obaveze i isplate finansijskih sredstava

  • Utakmice 13. kola WWin lige BiH od petka do nedjelje

  • Zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine 3. i 4. novembra u Sarajevu

  • Skandal u Parlamentu: Ko je prekrio grb i iznio zastave BiH!?

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe